Vi træffes hele døgnet
Se adresse

Planlæg egen begravelse

« Tilbage
Det er vores erfaring, at hvis man kan tale om og planlægge sin egen begravelse eller bisættelse, så er det en stor hjælp for de efterladte.
Det at turde tale om døden og at vi en dag ikke er her mere, kan være grænseoverskridende for mange, men det kan også give en meget større ro i sindet bagefter, når man har taget stilling til disse ting. Vi er alle forskellige og derfor skal man gøre det, som man har det bedst med hver især.
Hvis du gerne vil planlægge din egen højtidelighed, vil vi anbefale dig at få tilsendt dokumentet “Min Sidste Vilje” og efterfølgende aftale et uforpligtende møde med os. Det er vigtigt, at det, som man ønsker sig, kan lade sig gøre. Derfor er det en god ide at få talt om ønskerne og hvilke muligheder, der er realistiske. Hvis du har familie, er det også en god ide at få talt med dem, hvis det er muligt. “Min Sidste Vilje” er ønsker, så jo mere enig man er, jo nemmere vil det blive bagefter.

Planlæg din egen begravelse med "Min Sidste Vilje"


Selv om døden kan være et svært emne at tale om, er det i de senere år blevet mere almindeligt at tale om livets afslutning og at forberede sin egen sidste tid og død. Det kan være betryggende både for dig og dine pårørende, at du har tænkt over og måske skrevet ned, hvad du ønsker, der skal ske i forbindelse med din egen død og begravelse.

Derfor tilbyder vi, at du kan udfylde det dokument, man kalder ”Min Sidste Vilje”, som beskriver dine personlige ønsker til begravelsen eller bisættelsen.

 

Pjece – ”Min Sidste Vilje”

”Min Sidste Vilje” er et skema, hvor du for eksempel kan notere dine ønsker til ceremoni, salmer, præst, blomster, kiste, påklædning, kirkegård, gravsted og inskription, hvis du ønsker en gravsten.

”Min sidste vilje” er i to eksemplarer. Originalen kan du lægge sammen med dine personlige papirer. Kopien kan du enten aflevere til et familiemedlem, til plejepersonale eller til bedemanden.
“Min sidste vilje” er ikke juridisk bindende ligesom et testamente. Det vil sige, at dine pårørende ikke er juridisk forpligtede til at opfylde dine ønsker.

 

Informationer om ”Min Sidste Vilje ”- Planlæg din begravelse fornuftigt

Dine pårørende kan kun opfylde din sidste vilje, hvis dine ønsker er lovlige og mulige at udføre på en etisk og korrekt måde, og hvis dine ønsker ikke overstiger de økonomiske midler, der er til rådighed. Det er altid muligt at ændre i ”Min Sidste Vilje”, hvis dine ønsker ændrer sig på et senere tidspunkt.

I vores begravelsesforretning oplever vi, at flere og flere ønsker at oprette et ”Min sidste vilje” dokument.
Både for at få medbestemmelse på deres egen begravelse, men også fordi de ser det som en god anledning til at få talt med deres pårørende om det svære emne at skulle afslutte livet.

Det er en helt naturlig og almindelig ting at udfylde ’Min sidste vilje’, og meget ofte er det en stor lettelse for de pårørende under sorgen, at begravelsen i større eller mindre grad allerede er planlagt.

Dine pårørende kommer ikke i tvivl, og der er færre praktiske ting, de skal forholde sig til i deres svære stund.

Den kan også udfyldes digitalt, hvor du skal benytte MIT-ID. Dette gør du på minsidstevilje.nu

Du finder også mere information om begravelsesopsparing på Elysium.dk
 
Kontakt os
Vi står klar til at hjælpe dig nu på tlf. 3586 8686 hele døgnet rundt, også i weekenden. Du er også meget velkommen til at kontakte os via formularen her og vi vender tilbage til dig hurtigst muligt.
Navn:
*
E-mail:
*
Telefon:
*
Besked:
 
Lotte Søgaard
Lars Søgaard

Planlæg din begravelse


Det er en god idé at nedskrive sine personlige ønsker om begravelse eller bisættelse.
Det gør, at dine pårørende ikke kommer i tvivl.
Planlæg din begravelse
Vælg din afdeling

Med afdelinger i hele storkøbenhavn er vi altid i nærheden af dig.
Vælg afdeling
Bispebjerg Begravelsesforretning ApS | Tagensvej 175 | 2400 København NV | Tlf.: 3586 8686 | mail@ensmukafsked.dk